גישור לגירושין בירושלים, נפרדים בתבונה. נפרדים לשלום ובאופן אחראי. גישור לגירושין בירושלים.

מהו תהליך הגישור לגירושין?

במקרה שבו בני הזוג החליטו להתגרש, תהליך גישור לגירושין – הגעה להסכמה ללא הצורך בערכאות משפטיות באמצעות מגשר. מקצת הסוגיות הנדונות במהלך תהליך זה הן: הסדרי ראייה, משמורת ומזונות ילדים, חלוקת הרכוש המשותף (דירה, חשבונות בנקים, תכולת הבית).

הגישור הוא הליך וולונטרי (מתבצע מתוך בחירה), וכך – גם ההסכם אליו מגיעים שני הצדדים בסופו של התהליך. חשיבותו של תהליך זה רבת משמעות במיוחד, כאשר מדובר בזוג מתגרש עם ילדים. אופטימאלי להתחיל בהליך הגישור, כאשר לנגד עיניהם של ההורים עומדת טובת הילדים, וברצונם של בני הזוג הבוחרים להתגרש למזער את הנזק שנגרם לילדיהם עקב גירושין. ההליך מסייע לבני הזוג המתגרשים להגיע להחלטות נכונות, לפשט את הסוגיות המורכבות שנתגלעו במהלך התקופה שקדמה להחלטה.

מגשר, מי הוא?

המגשר הוא איש מקצוע שהוסמך לכך באופן מיוחד. על המגשר לעבור קורס גישור באחד מן המכונים המאושרים בידי משרד המשפטים. בעת בחירת מגשר מתאים, יש לבחור איש מקצוע בעל השכלה במשפטים ובייעוץ זוגי, היות ובהליך האמור  צצות בעיות הקשורות לתחומים אלו. לעתים קרובות, תהליך הגישור לגירושין עובר במהרה לייעוץ זוגי נטו, ובני הזוג מחליטים לשפר את זוגיותם במקום לנקוט צעדים של פירוק המשפחה.

איך מתנהל תהליך הגישור?

המגשר נפגש עם בני הזוג – ביחד ולחוד (מפגשים אישיים), לפי הצורך. המדובר הוא במספר פגישות בודדות בלבד.

על ההליך של הגישור חל חסיון מוחלט, וכל מה שעולה בפגישות במסגרת הגישור – סודי.

במהלך המפגשים עם המגשר, הצדדים דנים ומגיעים לעמק השווה בסוגיות, בהן יש מחלוקת. יצירתיותו של המגשר ורצונם הטוב של בני הזוג הם אלה, אשר יתוו דרך מוצלחת לפתרון הסכסוכים. באמצעות הכלים שברשות המגשר הצדדים המעלים את משאלות לבם וצרכיהם, מגיעים לידי הסכמה למען טובתם האישית ולמען הילדים.

הסכם גירושין, מהו?

לקראת סופו של תהליך הגישור, המגשר עורך הסכם גירושין עבור הבעל והאישה. הטיוטה המוצעת בתחילה עוברת תיקונים במהלך המו”מ בין הצדדים. לבסוף, מוצע הנוסח הסופי של ההסכם, עליו חותמים בני הזוג המתגרשים.

בכל מקרה, מומלץ לבני הזוג ליטול טיוטת ההסכם ולהביאו לידי משפטן, לעריכה סופית.

מה עושים עם ההסכם החתום?

לפי החוק, ההסכם החתום בידי שני הצדדים מובא לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני לקבלת אישור.

מה הם יתרונותיו של הליך הגישור על פני אפשרויות אחרות?

  • תהליך הגישור לגירושין הוא הליך וולונטרי, סודי, זול ומהיר, יחסית.
  • במהלך תהליך הגישור מתחשבים בצרכיהם של כל אחד מהצדדים, ומיושבים סכסוכים ישנים וקשים, מבלי שהדברים יוכרעו בבית-המשפט (או בית דין רבני) ללא שליטתם של הצדדים בנעשה, ומבלי הגעה להסכמה בין בני הזוג המתגרשים.
  • חיסכון –
  • כסף – ניהול תיק גירושין בידי עורך-דין מצריך גיוס משאבים כספיים לא מבוטלים. עלות הדיונים בבית-המשפט עלול להגיע לעשרות אלפי שקלים, ואילו הבחירה בגישור תחסוך הוצאות מרובות, מה גם שעלות הפגישות מתחלקת בין בני הזוג המתגרשים.
  • זמן – הדיונים בבית-המשפט או בבית דין רבני נערכים בשעות שנקבעו לפי נוחות הלו”ז של הערכאה המשפטית, לרוב בשעות הבוקר והצהריים. בהליך הגישור, הפגישות נקבעות לפי נוחותם של בני הזוג – לרוב, בשעות אחרי הצהריים ובערב. בנוסף, אין צורך לפרט לבוס באשר למטרת ההיעדרות או לבקשה לקבל חצי יום / יום חופש.
  • תחושת השליטה על המתרחש – במהלך התנהלות התיק המשפטי באמצעות בית-המשפט או בית דין רבני, מתעצמים הכעסים, כל אחד מבני הזוג מנסה להטות את כף המאזניים לטובתו, ולעתים קרובות מדרדרים את היחסים (שלרוב, גם ככה רעועים ביותר) לדרגות “נמוכות” ובאופן חד צדדי, כאשר אין דרך להשפיע על התנהגותו של הצד השני. לעומת זאת, בתהליך הגישור לגירושין הדבר לא קורה, פשוטו כמשמעו. התהליך הוא וולונטרי – שני הצדדים רוצים להיות שם.
  • יצירתיות – בהליך הגישור עולים הצעות ופתרונות יצירתיים שייטיבו עם שני הצדדים, ואילו בהליך משפטי (בבית-המשפט לענייני משפחה או בית דין רבני), השופט ייצמד ללשון החוק ולתקדימים משפטיים בלבד.
  • אנושיות – לעתים קרובות, החלטה חד-צדדית שניתנה באמצעות ערכאה משפטית עלולה להביא להידרדרות נוספת או לנתק בין שני הצדדים. הליך הגישור, מעצם טבעו, מתנהל בדרכי נעם וברוב המקרים מעניק כלים עתידיים לשמירה על קשר הולם והוגן. יתרון זה משמעותי במיוחד, אם המדובר הוא בהורים מתגרשים עם ילדים.