נחירות בזוגיות

האם הנחירות פוגעות בחיי הנישואין?

בני זוג לאנשים הסובלים מנחירות מוצאים עצמם נאבקים לעיתים קרובות עם הצורך בשנת לילה טובה, וכתוצאה מכך, הם עלולים לפתח הרגל שעלול להיות הרסני לחיי הזוגיות – הם ישנים בחדרים נפרדים. תלונות משפחתיות על נחירות הן נפוצות ועלולות להיות להן השלכות משמעותיות על הזוגיות כמו גם על חיי המשפחה.

השינה חיונית לתפקוד קוגניטיבי, בריאות פיסית ובריאות נפשית. שינה משובשת עלולה לגרום לליקויים בשיקול הדעת, בקבלת החלטות, בלמידה ובתפקוד קוגניטיבי כללי. בנוסף, העדר שינה מספקת עלול להפריע למצב הרוח ולהוביל לעצבנות, חרדה ואף דיכאון. באשר למערכות יחסים, נחירות עלולות לגרום לטיפוח טינה בין בני זוג, לשחיקת הרגשות ההדדיים ופגיעה בזוגיות ובחיי המין.


המלצה חמה על איש מקצוע אמין ויעיל:

דן בר-אור, מס’ נייד: 052-2828484

כך הוא כותב:

אני עוסק בתחום רפואת השינה (נחירות והפסקות נשימה) מזה שנים רבות.

במהלך עבודתי לא אחת יצא לי לשמוע נשים (וגם גברים), אשר מתלוננות, כי בן הזוג שלהן נוחר נחירות רמות המפריעות להן לישון, ורבות מהן גם סיפרו לי שהבעל כבר תקופה ארוכה לא ישן איתן וישן בחדר אחר, מה שבעצם פוגע בזוגיות שלהם פגיעה קשה.

נחירות והפסקות נשימה נגרמות מכמה סיבות כמו השמנה, מבנה של הלוע , תנוחות שינה ועוד. לאלו מכם אשר סובלים מהבעיה דעו לכם שיש מגוון של פתרונות אשר יחזירו לכם את איכות החיים וכמובן את השקט והכי חשוב את הזוגיות בחדר השינה (ככל שזה תלוי בי…) נחירות לא רק מפריעות לבן או לבת הזוג, נחירות פוגעות פגיעה קשה באיכות השינה, גורמות לעתים ללחץ דם גבוה, ואף לעייפות וחוסר ריכוז (אנשים רבים מדווחים על הרדמות במצבים מסוימים ועל קושי “לסחוב” במהלך היום).

כתוצאה מהנחירות חלה ירידה באיכות השינה ונגרמות הפסקות נשימה (מעין השתנקויות בין נחירה לנחירה).

אחד הפתרונות למצב הזה הנו מכשיר ה-CPAP, אשר מזרים אוויר דרך מסיכה אפית בלחץ חיובי במהלך השינה דרך מסיכה, אשר מונחת על האף. האוויר גורם לכך שהשינה תהייה רצופה ללא נחירות ללא השתנקויות וללא ריבוי קימות לשירותים, השינה הנה קצרה יותר, יעילה יותר, בריאה יותר ואף מרעננת הרבה יותר, אנשים אשר משתמשים במכשיר מדווחים על הקלה כבר בלילות הראשונים לשימוש וכמובן גם על עליה בתפקוד במהלך היום.

המכשיר מסובסד ע”י קופות החולים השונות כמעט ברובו וניתן כמרשם רפואי לכל דבר ועניין.

פרטים נוספים אשמח לספק בטלפון  052-2828484 – אני עובד בכל הארץ.

ניתן להשאיל את המכשיר לפני הרכישה להתנסות ללא התחייבות.


ההשפעות הפסיכולוגיות של הנחירות

למרות ההשפעות המזיקות הרבות של נחירות, כשזה מגיע להתמודדות עם הנחירות כבעיה במערכת היחסים, רוב בני הזוג נמנעים מתקשורת נאותה על הנושא, וחשים חסרי אונים למציאת פתרון מתאים. הם נמנעים מלנסות טיפולים רפואיים, כולל טיפול במעבדות שינה, או שימוש באביזרי עזר מיוחדים, אטמי אוזניים, ואפילו תרופות, שכן הם סבורים בדרך כלל כי מדובר בבעיה חסרת חשיבות וכי בן או בת זוגם מגזימים בתלונותיהם. לכן הם אינם נוקטים במאמצים אמיתיים להתמודדות יעילה עם הנושא שעל הפרק ונמנעים מפתרון ישיר. כלומר, הם נמנעים מלפתח תקשורת ברורה וכנה.

בטווח הארוך, תלונות על נחירות עלולות להפוך את מערכת היחסים לגרועה יותר, לגרום לתסכול, ולתחושת תבוסתנות של האדם הסובל מנחירות, כשגם בן הזוג של האדם הנוחר מוצא עצמו חסר סבלנות ולא מבין, או לא מעוניין, לתקשר את הנושא ביעילות ובאמפתיה.

מלבד הבעיה הבריאותית הכרוכה בדרך כלל בדום נשימתי בשינה, מצב ממנו סובלים בדרך כלל גברים, אך גם נשים. קיימת הבעיה של חוסר האונים של המתלונן, היות ובן הזוג הנוחר בדרך כלל אינו מסוגל לשלוט על נחירותיו או למנוע אותם, ותגובתו הכמעט קבועה היא: “אני צריך רק נגיעה או דחיפה קטנה, כדי שאתגלגל לצד השני ואפסיק לנחור”. אלא שפתרון זה עובד למספר דקות בלבד, ומציב את בן הזוג במצב בו הוא צריך “לדחוף” כל הלילה, במקום לישון.

נדידה לילית אל הספה

אנשים הסובלים מנחירות של בני זוגם, מרגישים כל כך מתוסכלים, שלעיתים קרובות הם אינם מצליחים להזכיר את הנושא כשהם מבקשים טיפול זוגי. מצד אחד הם מבינים שלבן או בת זוגם אין באמת שליטה על מצבו, והוא אינו נוחר על מנת לפגוע, ומצד שני, הם מוצאים את עצמם נודדים אל הספה בסלון מספר פעמים בשבוע.

ההחלטה לישון בנפרד היא רשמית רק לעיתים נדירות. במקום זאת, בן הזוג שאינו נוחר, מתעורר מהנחירות, לוקח את השמיכה והכרית לספה בסלון, ובבוקר מחזיר את המצעים לחדר השינה כשהוא חש אסיר תודה על שינה ללא הפרעה.

יחד עם זאת, לאורך זמן, נדידות ליליות אלו הופכות להיות יותר כלל מאשר יוצא מן הכלל, ובסופו של דבר הפתרון הזמני הופך לקבוע. כך, למשל, כשהם עובדים עם פסיכולוג, הם מתלוננים על חיי מין שאינם מספקים, אך “שוכחים” לציין שלרוב הם אינם ישנים באותו חדר שינה, עד שהמטפל שואל על הנושא באופן ישיר.

התמודדות יעילה ובונה

אז מה יכולים בני זוג לעשות כדי למנוע מהנחירות לפגוע בנישואיהם, בזוגיות שלהם ובחיי המין שלהם? טיפול זוגי מלמד אותם לתקשר זה עם זו בכנות, בפתיחות, וביעילות. נחירות הן בעיה שיש לטפל בה מהפאן הרפואי, ולברר את הגורמים לה, שעשויים להיות קשורים לעיתים לבעיות רפואיות חמורות יותר. אך הבעיה החמורה לא פחות היא בעיית התקשורת, או העדר התקשורת, בין בני הזוג.

הכרת הבעיה. אנשים שנוחרים טוענים בדרך כלל, כי בני זוגם סובלים מ”שינה קלה” ומתעוררים בקלות מהרחש הקטן ביותר, וזוהי הסיבה האמיתית לשנתם הפגומה, ולא הנחירות.

שיחה כנה. באווירה הנינוחה והלא שיפוטית של מסגרת הטיפול, בן הזוג שאינו נוחר מעלה את הנושא כבעיה רצינית אותה יש לפתור, כשהמטפל נמצא כמדריך, יועץ ומכוון לתקשורת נכונה.

טיפול רפואי. בן הזוג שנוחר צריך להכיר בבעיה שלו והשפעתה, ולהסכים לקבל סיוע רפואי באמצעות ביקור במרפאת שינה, למרות חוסר הנוחות הכרוך בכך.

הערכה. בן הזוג שאינו נוחר צריך להביע את הערכתו הברורה למאמצי בן או בת זוגו לפתור את הבעיה. במילים אחרות, הטיפול הזוגי מלמד את בני הזוג לתת “קרדיט” זה לזו ולנקוט בפעולה מעשית לפתרון הבעיה.