שלום מנחם, אני זקוקה לעזרה בזוגיות.
בן זוגי ואני בשנות החמישים לחיינו והילדים כבר עזבו את הבית.
ישנה תחושה של ריקנות וחשש שמא הילדים הם אלו שהחזיקו את הזוגיות ביני ובין בעלי.
השיחות בינינו מסתכמות בענייני היום יום ועל יחסים אינטימיים אין בכלל מה לדבר.
מצד שני יש לנו היסטוריה יפה והייתי רוצה להאמין שיש סיכוי שהדברים יחזרו לקדמותם. הייתי מעוניינת לשמוע מה דעתך בנושא והאם אתה חושב שיש אפשרות לטפל בעניין בעצמנו או שכדאי התערבות חיצונית של יועץ זוגי.
תודה שלום רב!

תחושת הריקנות אותה את מתארת, מאפיינת זוגות רבים שפגשתי, כשהם מצויים בתקופה של יציאת הילד האחרון מבית הוריו. תחושה זו היא טבעית לחלוטין ואינה מעידה כשלעצמה על קיומו של משבר בזוגיות. הרכב המשפחה כפי שהיה משתנה כעת, ועם השינוי מגיעה הדרישה להתאים את אורח החיים לתנאים החדשים, להגדיר את “העצמי” בתוך הזוגיות המתחדשת. תחושת הריקנות נובעת מהעדר של משהו או מיצוי של משהו, אליו היה האדם רגיל. אנחנו מתרגלים לחיות עם הילדים.

אין צורך להילחץ ולנסות למלא את תחושת הריק בכוח. במובן מסוים יש לבנות את חייכם מחדש – חיים יפים, מלאי משמעות, אהבה, הבנה ועניין, בתוספת צ’ופר שעד לא מזמן לא היה דבר של מה בכך: יש לכם יותר זמן שתוכלו להקדיש לעצמכם. החיים החדשים ייבנו על בסיס יסוד קיים, “ההיסטוריה היפה” אותה הזכרת.

מתי פעם אחרונה יצאתם לסרט? או אפילו ראיתם טלוויזיה ללא הפרעות? או קראתם ספר באותו החדר באותו הזמן, ויכולתם להתמכר לרשרושי המחשבות של שניכם? או עשיתם אהבה ולא חששתם שמישהו ישמע אתכם או ייכנס בכל רגע נתון לחדר / לבית? כעת, גם בתחום המיני אפשר להקדיש יותר זמן ויצירתיות, מבלי לחשוש להפרעות חיצוניות. מומלץ לפנות לייעוץ מיני, כדי לחדש את הזוגיות שלכם גם בתחום זה. בירושלים או בסביבה ישנם מספר יועצי מיניות מוסמכים.

בנוסף, הילדים שומרים (מי יותר, ומי פחות) על קשר, ומביאים עמם את כיווני ההתפתחות האישיים שלהם. יש להם רוח רעננה, בה אפשר “להידבק”. הרבה פעמים הורים לילדים שעזבו את הקן פתאום מתחילים לצאת לרקוד, יוצאים לפאבים, הולכים להופעות, נוסעים לחו”ל, עושים טרקים. לעתים יוצאים ללימודים באוניברסיטה, סדנאות, קורסים, לכיווני תעסוקה חדשים, וכו’.

לא מעט זוגות פונים לאנשי מקצוע, כדי להתחיל תהליך של ייעוץ זוגי. מניסיוני, הרבה זוגות גילו איכות חיים חדשה ומשופרת בהרבה ממה שידעו קודם לכן בזכות הטיפול הזוגי, היות ורכשו כלים חדשים להתמודדות עם שלב זה בחייהם. לרוב, במהלך מספר פגישות בלבד בני הזוג לומדים את עיקרי הדברים, אותם הם מיישמים ומפתחים בביתם, וכך יוצאים לדרך חדשה יחד.. וללא היועץ 🙂

שיהיה לכם בהצלחה,
שלכם מנחם.